Friday, September 3, 2010

Kete kena pecah masuk - Sampai Sekarang Teringat Lagi

(Gambar Sebelah kiri) Hanya laptop lama ni je la yg tinggal, kn bagus laptop ni yg diambilnya.huh..

Kes ni walaupun dah lepas, sampai sekarang araaz mash tak blh lupa, perkara ni berlaku pada tarikh 15.06.2010 waktu 11.22PM, Berdekatan dengan Restoran Horizon nk menghala ke Wakaf Che yeh, , barang yg kena curi ialah satu set beg yg mempunyai laptop jenama Compaq Hspec (baru beli tu), laser mouse, kabel , thumb drive , satu kotak sd card dan 2 hardisk (saiz 500gb setiap satu) dll barang yg araaz sendiri pun dh tak ingat..huh.., 2 hardisk tu yg araaz paling syg sbb terlalu byk data penting yg ada dlm tu, tapi nasb baik la 80% maklumat tersebut araaz ada buat 'backup' kalau tak boleh jadi tk tentu arah..
laporan dah dibuat kat balai polis kota bharu, dan araaz pun dah hubungi pihak hp utk tanya sama ada laptop tu dpt dikesan cam jenama dell atau tdk... diaorng hny menjawb 'akn cuba'...smp sekrng senyap camtu je, peratusan nk jumpa rasanya 1%...:-(

apapun yg berlaku pasti ada hikmahnya , dan membuatkn araaz lebih berhati-hati dalam semua perkara. araaz berharap supaya org yg ambil barang araaz tu cepat-cepat insaf dan berubah sebelum diaorng terkantoi.

0 comments: