Tuesday, October 5, 2010

Sedikit tips dari araaz bg Mengelakkan BF / 'BALAK' korang meluat kat korang.


Sedikit tips dari araaz bg Mengelakkan ‘BALAK’ (BF) korang meluat kat korang.

Ding Dong, tips Carca Marba Kembali.hee, Sebelum ni araaz ada letak Tips Mengelak awek korang meluat kat korang kan? kali ni araaz nk letak berkenaan tips2 atau cara untuk mengelakkan ‘BALAK’ korang MELUAT kat korang lak.., suka hati korang la nk ikut atau tak yerk, asalkn bahagia..he..apa lagi layaannnnn.

1. Jangan MEROKOK depan Balak korang, kalau sebelum ni korang Merokok, lebih baik hentikan terus sebelum terlambat, ini la PERKARA yg paling Utama yg boleh buat Balak korang meluat kat korang tahap ‘Gaban’ , sbb kebanyakkn (Bkn Semua) lelaki memang tak suka atau oleh dikatakan Meluat tengok Perempuan Merokok (Sorry la kalau ada yg terasa) dan menganggap perempuan yg merokok ni jenis yg pengotor dan ‘berbau’… tak caye tny org ‘Sebelah’..:-)

2. Jangan Terlalu KUAT sangat MERAJUK, memang mula-mula balak korang rajin pujuk korang, tapi kalau dh ashik merajuk tak ingat dunia, terutama pasangan baru, ‘confirm’ tak sampai sebulan balak korang ‘angkat kaki’.. letih maa kalau ashik nk kena pujuk je, byk lagi kerja lain nk buat.he

3. Jangan Terlalu mengongkong, sikit-sikit tanya itu la ini la, dan kalau nk keluar ngn member pun kena beritahu sama ada member tu lelaki atau perempuan, ehmm ramai lelaki tak suka disoal siasat cam tu, ‘confirm’ balak korang cari jln nk tinggalkn korang hee, lain la kalau dia rela hati nk beritahu kemana dia pergi dan apa dia buat.. (Hmpr sama ngn tips sebelum ni)

4. SEKALI pun korang jgn Tinggiakn Suara korang kat dia, tercabar ‘kejantanan’ dia tuuu ..:-|

5. Jangan Terlalu Kerap sangat minta duit kat dia, memang lelaki perlu berkorban lebh dari perempuan, tapi jgn sampai dia anggap korang cam nk mengikis duit dia lak, korang kena biarkn dia ngn RELA HATI keluarkan duit, terutama bila keluar bersama.

6. Elakkn Memakai MEKAP yg terlalu TEBAL, kebanyakkn lelaki lebih suka Perempuan yg Macam Siti Nurhaliza (mekap nipis)..hee sorryla kalau ada yg tk minat Ct tu yerk..araaz bg Contoh je.

7. Elakkn dari memakai Pakaian yg Berbunga-bunga, Berkilat atau terlalu sendat, kebanyakkn lelaki lebih suka perempuan tu berpakaian Sederhana, tak terlalu menonjol….yg nk pakai seksi tu lak, kena la ‘padan’ dengan BADAN, nk kalau ‘tak kena gaya’…aiii, tak tahu nk kata camana…….malu beb……

8. Perangai kena jaga jgn terlalu Gedik dan mengada-gada, kebanyakkn lelaki memang meluat tengok awek dia camtu, kalau Manja takpe, ni dah mcm berlebih –lebih lak sampai rimas di buatnya, dan kebanyakkn lelaki mengganggap perempuan camni ‘berpotensi’ utk ‘CURANG’ ..ush ayat Carca Marba tul.he

9. Bila Keluar nk g makan jgn terlalu ‘Control’ sangat bila ‘time’ makan kira cam nk ‘Cover’ Cute la konon sampai makanan tak habis, penat-penat je balak korang belanja korang, lama-lama dia pun dah meluat dan malas nk belanja korang lagi. Rugi tuuu..Korang makan je cam biasa.

10. Menunjukkan MInat yg kerterlaluan Kepada Artis Lelaki, Seolah-olah Artis u cam Bf dia lak dan membanding-banding kan kelebihan Artist u ngn balak korang….kalau korang ber’TUAH’ korang akan mendengar ‘Magic Word’ dr bf korang…

MASIH ADA PELBAGAI CARA / TIPS2 LG UTK MENGELAKKAN BF KORANG MELUAT KAT KORANG, NI JELA YG ARAAZ LEH BERITAHU KAT KORANG, YG LAIN KORANG PERAH LA OTAK KORANG SENDIRI YERK…..

Ori dari araaz