Monday, September 20, 2010

Boleh ke aku hidup tanpa kau????


Boleh ke aku hidup tanpa kau????

Hee korang mesti dah biasa betul dengar ayat kata atas kan? Ehm biasala kalau seseorng tu dah bercinta bagai nak rak pasti perasaan dia tak tenteram sekirannya hubungan ngn kekasih hati goncang , lebih-lebih lagi kalau bercinta lama sampai bertahun-tahun, akhir sekali putus gak…huh sedih tul kalau pekrra camni jadikan?ehm araaz sebenarnya nk bg sikit tips-tips / cara-cara untuk kita melupakan seseorng tu dalam masa yg singkat, maksud araaz tak la lupa dlm berapa hari, tapi sekurang-kurangnya korang dapat kikis perasaan sayang korang yg teramat sangat tu kat sidia, dan akhir sekali korang dapat lupakn dia sepenuhnya…ehm apa lagi, kalau nk ikut, ikutla…kalau taknk suka hati korang la.hee

Tips dibawah adalah cara araaz sendiri dan yg araaz rasa berkesan sbb adalah 2-3 kwn fb araaz yg ikut cara tu.he

1. Masa Bercinta korang selalu tak perasan tentang keburukkn yg ada pada sidia, yg korang tahu semuanya indah dan elok je, maklumla cinta punya psl .sekrang ni cuba korang Cari perkara yg buruk dan menjelekkn tentang dia, cam dia ni jenis Pengotor, Pakai tak kemas dan tak kena gaya, muka serabai, muka banyak jerawat, rambut entah apa-apa stail, perangai buruk, dan apa saja la yg korang tgk kat dia, confirm lepas ni bila teringat kat dia je korang akan muntah darah..heee

2. Sibukkn diri korang ngn kerja korang sekarang atau sertai aktiviti yang berfaedah dengan menyertai pelbagai Kelab sukan.

3. Buang semua kenangan seperti barang/ hadiah-hadiah yg diberi oleh org tu, tapi kalau barang tu berharga, korang pulangkan jela kat dia , kalau dia taknk korang jual je kat sesiapa atau buat lelongan dalam fb/blog korang, sambil tu leh dapat duit..:-)

4. Buang Semua Maklumat diri org tu kat Laman sosial (sekat terus profil dia utk selamanya), blog , hp, email dan lain-lain yg seumpana ngnnya..

5. Maklumkan kat kawan-kawan rapat korang yg korang dah tak ada apa-apa ngn dia supaya kawan korang tak sebut nama dia lagi dank awn korang pun leh usha dan kenalkn org lain yg lebh baik..:-)

6. Korang kena elakkn diri daripada bersendirian , jgn dok layan jiwang ngn cara Selalu luangkn masa bersama kawan-kawan lain mana la tahu lekat sorang.

7. Mulakn kehidupan baru, korang cari je la penganti, ‘confirm’ lupa punya sebb dah ada buah hati yang baru dan leh jaga korang.hee

8. Last Sekali Korang berdoa jela kepada Allah dan dekatkn diri kepadaNya supaya diberi petunjuk dan ketenangan…

Ada banyak lagi cara untuk korang lupakn seseorng tu, tapi hanya ini jela yg araaz boleh bg yerk…yg lain tu korang fikir la sendiri asalkn ia tak memudaratkn diri korang.

Ori dari araaz

6 comments:

sweet-ladybird said...

memula tu mmgla sakit..
lama2 ok la.. :P
tapi sebelum tu lari2 dulu.. gila2 dulu.. nangis2 dulu.. meraung2 dulu.. :P

nanti lama2 ok la tu :P

Ezao' Edogawa said...

ye btul. mmh berINFO kepada mereka yg dh byk kali break ni... hehehehhhh!
kiranya kau ni pun pnah break la ni?
sian kau. pmpuan mmg cmtu ..!

bubu253 said...

jgn kite cube untuk lpekan die..
sbb smkn kte cbe nk lpekn die.
smkn kte egt..
just bia mse buat kte lpekan die...
t kte akn lpekn die plhan2...
ap y blaku mst ad hikmahnye...
hihihi
(",)

Pencacai Alim said...

buat tak tau je..

mista_fredda said...

..too agreed it.all d words mke me feel btter nw!
~pmpuan skang mmg xsdar untung..cz a litte bitch ,whole ladies 'll damned!dh mmg pegangan agama xde.solat xnk lngsung.asyik tegok air setan..encourge mksiat.alhmdulillah aku dh leave sume2 tu..ble la nk taubat..time ssah bru nk ingt kpdNya..
>lyn fmly lg best.tnx God.ofcz tnxx alots br0..4 mke me feel freedom now

weengurl said...

betul2..saya setuju...