Saturday, September 4, 2010

ishhh..Bukanya susah & perlu ambil diploma pun utk belajar elak bau badan


Huh kepenatan, apa taknya teman adik g Tesco dan Jusco utk beli barang kit, punya la ramai org dok beli belah, terutama kat Jusco, apapun araaz bukan la nk cite pasal Membeli belah dan sebagainya, araaz kali nk post Tips-tips Atasi BAU BADAN, sbb semasa araaz kat jusco, ada sorang minah ni yg agak cute gak, btl-btl bersebelahan ngn araaz semasa kami dok usha dan ‘belek-belek’ Kamera, tiba-tiba araaz TERhidu bau yg agak kurang selesa & luar biasa yg tak boleh disebut dengan kata-kata, kalau wanita mengandung yg bau, rasanya leh trkeluar anak masa tu gak…huhhh, dah la tempat tu brhawa dingin, memang ngam la..hee.. Bukanya susah & perlu ambil diploma pun utk belajar elak bau badan...apapun araaz ada sediakn Tips-tips elak BAU BADAN seperti dibwh utk korang elak perkara-perkara ‘ajaib’ tu brlaku kat korang, sebahagianya besar adalah cara araaz, klu korang rasa boleh ikut, korang ikut la k, kalau rasa susah tk perlu ikut..tak guna Wajah Cute / Smart kalau BAU Badan cam Kambing..:-)

Tips Atasi BAU BADAN
1. Kerap mandi dengan menggunakan sabun Anti- Bakteria – yg araaz rekomen : Dettol Original
2. Jaga kebersihan diri, Kerap menukar pakaian sekurang-kurangnya 3 kali sehari, bergantung aktiviti yg kita buat.
3. Pilih Pakaian yg sesuai – longgar – Cotton/Sutera
4. Menggunakan deodorant, Bedak dan elakkn memakai trlalu byk jenis pewangi.
5. Banyakkn minum air masak (Ditapis & dimasak), amalkn makan buah-buahan yang mengandung antioksidan
6. Elakkn makan makanan yg mengandungi rempah yang banyak dan minuman yang mengandung kafein, alkohol cokelat dan lemak
7. Kurangkan MEROKOK , kalau boleh tak payah MEROKOK langsung.

Ada banyak cara lagi utk elak bau badan, tapi ini saja la yg araaz tahu, g selebhnya korang tanya la org lain k..:-)
:: Maaf la yerk sbb araaz guna ayat 'rojak' yela, nama blog pun dah Carca Marba.hee

Ori dari araaz

1 comments:

sweet-ladybird said...

merokok tu penting..jgn merokok langsung.. bau mulut perokok mmg memualkan.. eiiiiyakk..