Friday, July 19, 2013

Luahan hati Dayana tersebar?

KONTROVERSI kisah rumah tangga pelakon Ashraf Muslim akhirnya sampai ke kemuncak apabila dia mengaku telah pun bernikah secara rahsia bersama kekasihnya di Bangkok, Thailand.

Sehubungan itu, Mahkamah Tinggi Syariah, membenarkan Ashraf, 32, menarik balik permohonan berpoligami kerana dia telah bernikah bersama bekas kru televisyen, Wan Sakinah Ahmad Saburi di Thailand, 7 Julai lalu.

Hakim Syarie, Muhamad Abdul Karim Wahab mengarahkan Ashraf membayar kos mahkamah RM8,000 kepada isteri pertama, Noor Dayana Lokman, 26.

Kisah poligami Ashraf semakin rancak menjadi bualan dan terkini, kehadiran nukilan puisi yang didakwa milik Dayana turut tersebar di blog-blog tempatan.


Bait-bait nukilan itu menunjukkan kekecewaan Dayana, sekali gus mengundang simpati orang ramai, terutamanya golongan wanita.

Sejauh mana kesahihan nukilan itu datangnya dari Dayana masih belum dapat disahkan lagi kerana usaha untuk mendapatkan Dayana mahupun Ashraf gagal.

Bagaimanapun, menerusi sumber di sebuah blog tempatan, pemilik akaun Facebook Melissa Norsaily Zakaria menegaskan, nukilan itu bukanlah hasil tulisan Dayana, sebaliknya daripada rakan Facebook Dayana, Ana Hawana.

0 comments: