Wednesday, February 23, 2011

BERITA PILIHAN HR NI: Pesta kaut beras di lebuh raya


BERITA PILIHAN HR NI: Pesta kaut beras di lebuh raya

Gelagat orang ramai yang mengaut dan memunggah beras yang tumpah daripada sebuah treler yang terlibat dalam kemalangan di Kilometer 394.4 Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran Tanjung Malim semalam(GAMBAR)

KUALA KUBU BHARU - Jika bulan lepas ada pesta kutip duit syiling di Seremban, semalam pula ada pesta kaut beras di Kilometer 394.4 Lebuh Raya Utara-Selatan arah ke Selatan berhampiran Behrang-Tanjung Malim di sini.

Pesta kaut beras pada pukul 9.15 pagi itu berlaku apabila beratus-ratus kilogram beras daripada sebuah treler membawa muatan beras tumpah apabila kenderaan berat itu merempuh sebuah lori membawa muatan pasir.

Akibat perlanggaran itu juga, kelindan treler membawa beras maut manakala pemandunya cedera parah.

Mangsa yang terkorban Hanafi Mohd. Daud, 19, manakala mangsa yang cedera, Ahmad Rozlin Ahmad Murad, 22.

Muatan pasir dalam lori itu juga tumpah. Pemandu dan kelindan lori pasir itu tidak cedera.

Pemangku Ketua Jabatan Ketenteraman Awam dan Trafik Selangor, Supritendan Ismail Ibrahim berkata, sebelum kejadian itu, dua buah kenderaan itu dalam perjalanan dari utara menuju ke selatan untuk untuk menghantar muatan masing-masing.

ADMIN: Aduhai Rakyat Malaysia..ehm Sebelum ni Duit, sekrng beras lak...HARAM tu bg keluarga makan..ehm.....tapi apapun Pendapat Admin....Miskin mcmana & Susah mcmana pun kita tak patut kita ambil kesempatan atas kesusahan org lain....KECUALI dgn KEBENARAN TUan Punya

SUmber: KOSMO

http://fb.me/araazman1
http://araaz-man.blogspot.com

0 comments: